Downloads


Schietrooster

Lijst van Koningen

Prestaties

Oranje Agatha zet zich nu definitief op de kaart
04-10-2009

Begin oktober was de finale van de schietconcoursen van de Kring van Scherpschuttersverenigingen "Land van Cuijk". Dit keer mocht het Wipke uit Overloon op het terrein van Gassel deze laatste wedstrijd van het seizoen organiseren.

Het hele jaar door hadden 10 verenigingen aan de concoursen meegedaan. Er waren die dag vier verenigingen die in aanmerking konden komen voor de 1e plaats, te weten St. Agatha (Oranje Agatha), Gassel, Gennep en Groeningen. Deze dorpen waren dan ook met een sterke afvaardiging aanwezig. St. Agatha stond voor aanvang slechts één punt voor op zijn naaste concurrenten. Nadat de korpspunten waren geschoten en alles was geteld, bleek dat niet één team, maar 2 teams van St. Agatha deze dag als beste uit de bus waren gekomen. Dit is een zeldzaamheid, want indien het 2 verenigingen zou betreffen moest er afgekampt worden voor de eerste prijs.


V.l.n.r.: Fokje Jans, Huub Coppus, Harrie van Elst en Gerwin Bovee_

Echter nu was dit niet nodig omdat deze prijs altijd aan St. Agatha toekwam. Tweede werd het team uit Groeningen en derde de vereniging uit Gennep. Uiteraard was er maar voor een viertal van St. Agatha een prijs. Door St. Agatha werd gekozen om een team de eer te gunnen die de beker, de speldjes en de bloemen in ontvangst mochten nemen. Dit werd het team o.l.v. Harrie van Elst, met Fokje Jans - van Druten, Huub Coppus en Gerwin Bovee. Naast deze prijs werd Henk Goossens nog Persoonlijk Kampioen van de Kring Land van Cuijk. Oranje Agatha kan terugkijken op een uiterst succesvol schietjaar. Na eerder al het NK gehaald te hebben (door Harrie van Elst, Henk van Amstel, Math Gijsberts en Vincent Jans werd dus nu dus ook het Kringkampioenschap binnengehaald!


Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd 2009

28-06-2009

Op 28-06-2009 is Schutterij Oranje Agatha erin geslaagd om Nederlands Kampioen Wipboomschieten Viertallen Opgelegd 2009 te worden op het schietterrein van het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde te Groeningen.

Bij het prestigieuze onderdeel Viertallen van het jaarlijks terugkerende Nederlands Kampioenschap streden maar liefst 52 viertallen om de landelijke titel. Na een lange strijd was het uiteindelijk het team bestaande uit Harrie van Elst, Henk van Amstel, Math Gijsbers en Vincent Jans dat iedereen het nakijken gaf. Hiernaast was er een 4e plaats in het onderdeel Korps Opgelegd en schoot Gerrit Vos zich verdienstelijk naar een tweede plek op het onderdeel Personeel Opgelegd. Bij een deelnemersveld van meer dan 200 getrainde schutters waren dit zeker goede prestaties.


V.l.n.r.: Henk van Amstel, Math Gijsbers, Harrie van Elst en Vincent Jans_

Voor een mooi artikel over het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd 2009 te Groeningen, kunt u de volgende link bekijken: Schietsport 09-2009


Na de wedstrijden volgde een mooie prijsuitreiking in het bijzijn van dhr. Karel van Soest, burgemeester van de gemeente Boxmeer.
Niet alleen mag het viertal van St. Agatha nu een jaar lang de nationale titel dragen, de vereniging mag tevens het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd 2010 organiseren. Om deze heugelijke feiten te vieren willen we iedereen graag uitnodigen voor een receptie op 25 september 2009. Bijgaand kunt u de uitnodiging bekijken: Uitnodiging Receptie

De voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten Opgelegd 2010 te St. Agatha zijn inmiddels in volle gang en we hopen dan ook iedereen volgend jaar te mogen begroeten!

 
Schutterij Oranje Agatha · Tel 0485-575190 · info@oranje-agatha.nl
site by Vectar Media